THE OBSCURE
Anno nu is de muziek van The Cure nog altijd immens populair. Wie kent ze niet, de klassiekers zoals: A Forest, Just Like Heaven, Friday I’m In Love, Close To Me, Boys Don’t Cry,... Door de jaren heen heeft master brein Robert Smith zich als een kameleon gedragen en een heuse muzikale erfenis nagelaten in verschillende genres en dit zonder daarbij ooit zijn eigenheid te verliezen. Jammer genoeg is the Cure niet erg productief meer sinds midden jaren ‘90 en treden ze ook niet meer zo vaak live op.

Maar maar maar … de muziek van The Cure mag echter niet verloren gaan en vandaar dat the obsCURE een heuse tribute wil zijn van deze iconen. Een live concert van the obsCURE laat je niet enkel the Cure horen, maar vooral ook voelen met het grootste respect voor het origineel. the obsCURE is ongetwijfeld de meest tot de verbeelding sprekende Cure tribute band die het best en dichtst aanleunt bij "the real thing". Sluit je ogen en laat je meevoeren met zowel de donkere, de melancholische, de rockerigere, de poppy, de zweverige en alle andere alterego’s van deze britse wereldband.

There is no cure for The Cure, but The obsCURE !!

the obsCURE bestaat sinds november 2014 en trad al op op mooie podia in Nederland (Luxor Arnhem, Gebouw T in Bergen-op-Zoom, de Pul Uden, Victorie Alkmaar) en in Belgie (Charlatan Gent, Rock Zutendaal, samen met Anne Clark voor 800 man in Retie,....) en wordt ook gevraagd in Duitsland.