THE OBSCURE
LIER • Artiestenbureau EW Artiestenboekingen stelt voor:


​the obsCURE – a real the Cure Experience

Wie kent Robert Smith en zijn kornuiten van the Cure niet? Al veertig jaar lang hebben ze zich keer op keer heruitgevonden en hebben ze een gevarieerd repertoire opgebouwd dat moeiteloos de tand des tijds doorstaat. Boys don’t cry, A Forest, Close to me, Lullaby, Friday I’m in love, Just like heaven zijn hits die niet weg te denken zijn op de radio. Maar ze zijn natuurlijk ook bekend om hun heel sferische complete melancholische, donkere sound waar het new wave minnend publiek zo dol op is.
“the obsCURE” werd eind 2014 opgericht door 6 bandleden uit heel Vlaanderen en heeft al optredens op verschillende mooie podia in zowel binnen- als buitenland op hun actief. Ook een passage in de studio’s van JoeFM ging niet ongemerkt voorbij. Telkens passen ze zich aan hun publiek aan: de radiohits ontbreken natuurlijk niet, maar ze durven ook uit het arsenaal donkerdere nummers putten.
Hoogtepunten zijn ongetwijfeld het afsluiten van de Paulusfeesten voor 5000 man, Rixensart in Wallonië (4500 p), W Festival Waregem en Plectrumfestival (2000 p),
​Klokgebouw Eindhoven (2000 p).
Daarnaast shows voor volle zalen en clubs in België (afterparty van Anne Clark in Retie voor 800 p), Club Ampere in Antwerpen, poppodia in Nederland (Zwolle, Alkmaar, Bergen Op Zoom, Arnhem, Leiden,…) en Duitsland (Krefeld, Keulen, Monchen Gladbach,…).
Je vindt dan ook in de verre omtrek geen band die zo goed erin slaagt om het gevoel van een echt Cure concert op te roepen. De sound is hetzelfde, de stem is alsof een jonge Robert Smith terug voor je staat, en de rook en visuals brengen je nog extra in de juiste sfeer. De show brengt je met elk nummer terug tot de periodes waarin the Cure niet weg te denken was uit het muzieklandschap. Net zoals deze tributeband niet weg te denken is uit het rijtje van uitstekende tributebands in Vlaanderen met een zeer internationale uitstraling.

Doe je donkere kleren aan, sluit je ogen en geniet van de verschillende alter ego’s van the Cure: het donkere, het melancholische, de pophits, de rockende cure,…
Met the obsCURE heb je de meest complete Cure tribute band op het podium staan.