BLUE MINDED
NIJLEN • Blue Minded ontstond als project van 3 bandleden van Dusty Dollar. Terwijl Nico De Cock (zang) en Andy Aerts (gitaar) besloten hun pijlen te richten op the Bluesbones, startten Guido De Bock (drums), David Amendolara (bas) en Didier Claesen (gitaar) in september 2012 met een nieuwe band.

Al snel begonnen de repetities en audities om de band compleet te maken. Onder het motto “de muziek moet elke seconde boeiend en uitdagend zijn, zowel voor de muzikant als voor het publiek” was het oogpunt om een gevarieerde band op te richten met brede invloeden van blues, (stevige) rock tot jazz, funk en soul, maar steeds met de juiste “blues-feeling” als rode draad: “BLUE MINDED” was geboren.

Wegens onverwachte omstandigheden verliet bassist David echter de band, maar al snel werd een vervanger gevonden onder de ervaren bassist Ben Vancasteren, geen onbekende in het muzikale milieu.

Tenslotte werd ook de passende vocalist gevonden, met name Lucie Kruijsse, een professionele zangeres in diverse bands, die met haar krachtige en soulvolle stem perfect paste in het plaatje. Samen vormen zij “BLUE MINDED”, en staan zij klaar om de podia te beklimmen. “BLUE MINDED” staat garant voor een energiek en gevarieerd optreden op hoog muzikaal niveau, met eigen accenten en invloeden van legendarische artiesten zoals Freddie King, Matt Schofield, Etta James, Jimmy Smith, Stevie Ray Vaughan, Robben Ford, Johnny Lang, Rick Vito, en vele anderen.
mail ons
0032.495 67 67 86