SPIDER & THE FLY
ROOSENDAAL • Het semi-akoestische Stones blues-duo Spider & the Fly brengt het repertoire van ’s werelds Greatest Rock & Roll Band terug naar de essentie met 2 gitaren en 2 stemmen. Tijdens het optreden worden megahits als Satisfaction, Honky Tonk Women en Brown Sugar afgewisseld met minder bekende pareltjes en bluesnummers van de afgelopen 5 decennia.

Beide muzikanten hebben, net als The Rolling Stones, een blues achtergrond en hebben hun duo logischerwijs genoemd naar een bluesy Jagger & Richards compositie.

Zanger-gitarist Cleanhead John is al jarenlang met hart en ziel Stonesfan, reisde op 16-jarige leeftijd naar Londen om Mick Jagger en Keith Richards te ontmoeten en toerde op latere leeftijd met diverse bluesbands van Amsterdam tot Athene.

Gitarist-zanger Arjan de Bruijn is momenteel ook aktief bij McAnthony’s Blues Gang en verzorgde met deze band het voorprogramma voor de Mick Taylor Band.

Ter ere van het 50-jarig bestaan van The Rolling Stones brachten The Spider & The Fly in 2012 hun debuut-cd “In A Stoney Web” uit met daarop 16 Stones-covers en een Ode aan Brian Jones, de op 27-jarige leeftijd overleden gitarist van de band.

In 2013 bracht het duo een EP uit, met daarop oa. “I Wanna Be Your Man” (de tweede Stonessingle ), “Time Is On My Side” en “The Last Time.

Op 8 augustus 2014 – exact 50 jaar na het eerste en legendarische optreden van the Stones in het Kurhaus, verzorgden Spider & The Fly een succesvol herdenkingsconcert in Scheveningen.

Een optreden Spider & The Fly is een feest der herkenning.
Behalve muziek wordt het publiek ook getrakteerd op een muzikale Stones quiz.

Vocale ondersteuning tijdens het optreden wordt gewaardeerd, onder het motto:
It’s Only Rock & Roll, But We Like It !!!
mail ons
0031.165 553115