ROCKBAND XZENT
LIER • Wij, XZENT, zijn een Belgische RockBand die gaan proberen op wat meer nieuwe locaties te kunnen optreden. We zijn afkomstig uit Duffel, Lier, Zandhoven, Nederokkerzeel, Heverlee, Stabroek, ... en hebben onze vaste repetiestek in Café den Blauwen Hoek in Duffel.

Xzent ontsproot in de zomer van 2004 uit het brein van Marc en Hans. Met enkele vrienden, die al bij enkele andere groepen hun sporen hadden verdiend, startte een nieuwe RockBand om wat muziek en vooral plezier te maken. Het duurde uiteindelijk tot november van dat jaar voor we echt van start gingen.

Een aantal muzikanten werden door omstandigheden vervangen en de blazers kwamen er later bij. Zo vormen we nu een 8 koppige rockband met 3 techniekers erbij met als enige betrachting plezier en ambiance op en voor het podium.

We spelen Engelstalige en Nederlandstalige rock covers uit het heden en het verleden, van Chuck Berry tot Metallica, The Scene en Foo Fighters, Triggerfinger en Golden Earing.

De gitaristen Wim Peeters op sologitaar en Sven Hanssen rhytm gitaar staan garant voor oeverloos rockgeweld tot schitterende ballads, ondersteund door bassplayer Marc Wellens.

Hans Wouters neemt de zang voor zijn rekening , speelt gitaar en blaast een deuntje mee op mondharmonica. En met Johnny Quireyns als schitterende drummer zorgen we steeds voor sfeer en ambiance.

Eind 2008 zijn er nog 3 geweldige blazers bijgekomen. Gustin Feyens op bariton sax , Johan Gielens op alt en sopraan sax en Kurt Schoevaerts op tenor sax. Hun kuren en schitterende danspasjes zijn steeds hilarisch!

Ons doel is telkens weer, zoveel mogelijk plezier maken met de bende voor het podium... De voorbije jaren deden we tussen de 30 en 40 optredens per jaar

Op onze website vind je onze playlist en enkele demo's.
mail ons
0032.494 499 098